WILLIE WARTAAL (DJ)

De veelzijdige woordkunstenaar Willie Wartaal maakt onderdeel uit van supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met hun debuut single ‘Watskeburt?!’. De track werd een instant cult hit en belandde op nummer 1 in alle relevante hitlijsten. De formatie werd door critici bestempeld als eendagsvlieg, echter groeide de track uit tot een ‘evergreen’ en het titelwoord is vervolgens samen met woorden als ‘patta’ opgenomen in het Woordenboek.

Met ‘De Jeugd’ heeft WiWa de daaropvolgende jaren meerdere succesvolle albums gereleased, die gezamenlijk goed waren voor meer dan 350.000 verkochte exemplaren. De tour rondom hun laatste albums ‘Leuk’ en ‘Anders’ eindigde in 2019 in een uitverkocht Olympisch Stadion te Amsterdam. Vergezeld door 23.000 fans, die luidkeels meezongen op hits als ‘Sterrenstof’, ‘De Formule’, ‘Get Spanish’ en ‘Hollereer’. Niet slecht voor een eendagsvlieg.

Andere succesvolle muzikale samenwerkingen van WiWa: ‘Konijntje’ van Aka The Junkies, ‘Dom, Lomp & Famous’ met The Opposites, ‘Wat Wil Je Doen’ met The Partysquad, ‘Barry Hayze’ met Donnie en talloze clubhits met collega rappers Bokoesam, Sef en Murda (Turk). WiWa ken je misschien ook als acteur uit films als ‘Blackout’ of als presentator van ‘Villa‘, de jaarlijkse ‘Lowlands’ registratie en ‘Expeditie Robinson’.

Naast hiphop entrepreneur is WiWa ook volledig in zijn element als house / eclectische dj. Van diverse poppodia tot urban clubs, studentenfeesten en open minded festivals als Lowlands en Milkshake, WiWa is daar!

WILLIE WARTAAL (DJ)

Tour Data

Social Media

   

Boekingsmogelijkheden

Boeken