FLEDDY MELCULY

Fleddy Melculy mag gerust één van de gekste verhalen uit de Belpop geschiedenis genoemd worden. Immers: veel bands zijn er niet die met één song (’T-shirt van Metallica’) vanaf dag 1 worden opgepikt door alle mogelijke media; die vanuit het niets op alle grote podia van België en Nederland komen te staan en sindsdien de éne culthit na de andere scoren.

Wat het nog veel bizarder maakt is dat het hier om een metal-en hardcore band gaat met Nederlandstalige maatschappijkritische teksten-met-een-dikke-knipoog!

Rewind naar begin 2016: puur uit liefde voor hardcore en metal én met veel goesting om te entertainen wordt een eerste demo ingeblikt. Wanneer Jeroen Camerlynck — tevens frontman van het ter ziele gegaane ‘De Fanfaar’, (tevens de backingband van Urbanus) op 18 januari 2016 de lyricvideo van T-shirt van Metallica online gooit, heeft hij geen flauw benul van wat voor heksenketel dat gaat ontketenen. In een half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium.

FLEDDY MELCULY

Tour Data

Jera On Air - Ysselsteyn (NL)
Rock Zottegem - Zottegem
Crisis Festival - Midlife Crisis - Erp-Kwerps
Fonnefeesten - Lokeren
Rock op het Plein - Wervik
Dynamo Metalfest - Eindhoven (NL)
ParkPop Oostkamp - Oostkamp
Zingem Beeft - Kruisem
Legends Live XL - Okegem
Cactus Club - Brugge
Posthoorn - Hamont-Achel
De Bilding - Bilzen

Social Media

     

Boekingsmogelijkheden

Boeken