PEERPop/Rock

Sinds 2014 broeit er iets in het anders zo rustige Middelburg, dethuisbasis van PEER. Dit viertal brengt een mix van energieke indierock met aanstekelijke Britpop.

 

Jonge honden maar al lang geen groentjes meer. Al kort na de oprichting sleept de band meerdere prijzen in de wacht en staan er onder meer shows op Concert At Sea op het programma. De release van debuut-EP Mad For It! (2017), waarvoor wordt samengewerkt met producers Huub Reijnders en Peter Slager (BLØF) brengt de band langs de nationale TV en radio (onder meer DWDD, NPO Radio 2, NPO 3FM).

 

De single I Don’t Wanna wordt zelfs uitverkoren voor de wereldwijde Mercedes AMG campagne met autocoureur Lewis Hamilton in de hoofdrol.

 

Vele shows waaronder een bomvol festivalseizoen en de Cavern Club in Liverpool volgen en als klap op de vuurpijl reist de band eind 2017 af naar India, waar ze door een uitzinnig publiek worden ontvangen.

 

Begin 2018 laat PEER opnieuw van zich horen met het energieke You Can Count On Me To Let You Down en het zomerse Bird. De stijlvolle band toont hiermee een enorme groei sinds Mad For It! met veel variatie en een sterk gevoel voor melodie en sound.

 

De nieuwste single Carousel vertelt het verhaal van een jongen en een meisje die niet mét en niet zónder elkaar kunnen. Een song waarin PEER zich blootstelt en zich van hun kwetsbare kant laat zien.

 

Met Carousel kondigt de band tevens hun debuutalbum aan, dat volgend jaar verschijnt. Met dit album is PEER klaar voor het grote publiek.

 

PEER

Gijs Teuwsen – vocalen / gitaar

Brian van Es - bas

Renzo Rijn – drums

Jesper de Jonge – gitaar

Reacties