PEERPop/Rock

De Middelburgse indierockband PEER stond al op meniggroot festival, won tal van competities en ontvangt lovendekritieken. Op het podium is de chemie tussen de vierbandleden bijna tastbaar. Het verhaal van PEER start in 2014 met het winnen van deBuma Music Academy Award en diverse regionalecompetitites. Het jaar daarop brengt PEER voor het eerstmuziek uit. Ook tijdens hun liveshows beginnen de vierbandleden steeds meer te groeien. Begin 2017 kondigt de band met het releasen van de single‘I Don’t Wanna’ hun debuut-EP ‘Mad For It!’ aan, waarvoorze de studio in zijn gedoken met producer Huub Reijnders en BLOF bassist Peter Slager. De EP verschijnt in het voorjaar van 2017 en bevat zeven krachtige, energieke nummers met refreinen dieje de rest van de week niet meer uit je hoofd krijgt.

 

De release blijft niet onopgemerkt en in de zomer speelt de band de festivals plat. Voor de videoopnamevan de single ‘Emily’ reist de band af naar hun favoriete stad Liverpool, waar ze eerder datjaar al speelden in de befaamde Cavern Club.

 

Kort hierna is de band te gast bij De Wereld Draait Door en volgt er een uitgebeide najaarstour,waaronder voor het tweede jaar op een rij met de Popronde. Daarnaast wordt de band uitgeroepentot NPO 3FM KX Radio Talent en spelen ze meerdere malen bij diverse nationale radiostations. Alskers op de taart wordt PEER eind 2017 uitgenodigd om op het Mood Indigo festival in India te spelen,waar ze door een uitzinnig publiek werden ontvangen.

 

Momenteel werkt PEER aan nieuw materiaal waar ze tijdens deze tour een voorproefje van geven.

Reacties