Soufiane EddyaniPop/Rock

Bio Soufiane Eddyani

Er zijn niet veel mensen die in duigen gevallen dromen in een groot succes weten om te zetten, maar Soufiane Eddyani is zonder meer één van hen. Nadat een ernstige blessure hem dwong om een veelbelovende carrière in kickboksen achter zich te laten, raapte hij zichzelf bijeen en wijdde hij al zijn tijd aan een tweede passie die hem als sinds zijn twaalde bezighield: muziek.

Nu is Soufiane Eddyani één van de grootste Belgische rappers van het moment. Het Antwerpse talent maakt al geruime tijd furore met zijn unieke kijk op hiphop, waarin betekenisvolle teksten extra lading meekrijgen door een door hem zelf gecreëerde mix van Frans, Nederlands en Vlaams.

Nadat hij het publiek op de banken kreeg met debuutsingle ‘Terug In De Tijd’ en diens opvolger ‘God Vergeef Me’ (meer dan zes miljoen streams), bracht Soufiane Eddyani in 2017 ‘Een Dief Als Broer’ in eigen beheer uit. Die plaat leverde hem niet alleen vijf miljoen streams op, maar ook een plek op TRIFECTA en de kans om mee te werken aan het album van BOEF, wat hem twee maal platina opleverde voor zijn werk op de single ‘Salam’.

Na zijn werk met Boef en zijn samenwerking met Ali B op ‘Patser’ titelsong ‘Tranquille’, bracht Soufiane Eddyani in 2017 zijn eerste single bij TRIFECTA uit genaamd ‘Zina’. De door Jack $hirak geproduceerde track heeft inmiddels de gouden status bereikt en ruim de 10 miljoen views gepasseerd.

Na 'Slimme Jongen' - voor een landelijk campagne dat begin dit jaar uitkwam – heeft Soufiane afgelopen september zijn nieuwste release ‘Mamacita’ uitgebracht.

 

Reacties