ZwartWerkHip-Hop, Zouk, Kuduro

ZwartWerk startte in 2013 op als collectief en bestaat vandaag de dag uit 2 MC’s en een DJ, allen afkomstig uit Angola/Congo en met Mechelen als thuisbasis. Hun live-shows zijn zeer energiek. Hun stijl slalomt tussen Afrohouse, hiphop, zouk en loyenge en de tracks zijn altijd aanstekelijk en powerful.

In 2016 naar het EK-voetbal gekeken? Dan zal het nummer “Dance With The Devils “van ZwartWerk je zeker niet ontgaan zijn. De track werd gebruikt als de anthem van de Rode Duivels voor het EK in 2016. Maar Zwartwerk wordt niet alleen gelinkt aan deze hit, in 2015 deed de groep mee aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en geraakte moeiteloos in de finale. De Afrikaanse vibes en Nederlandstalige teksten zorgen ervoor dat je niet stil kan blijven zitten. ZwartWerk kan je niet in een hokje plaatsen als het gaat over het genre muziek die ze maken.

Ze spelen met verschillende muziekgenres en staan daarom bekend om hun flexibiliteit. Op zoek naar een groep die nooit verveeld? Dan is Zwartwerk zeker de moeite om te checken zo bewezen ze zich al op festivals als Pukkelpop, Lokerse Feesten, Antiliaanse Feesten, Laundry Day en meer!

Reacties