Psycho 44Electronic Rock, Stoner, Punkrock

'Dance Mtrfck Dance!' horen we zanger/gitarist Gaelian Corluy bijna aan’t eind van ‘Suburban Guide To Springtide’, het langspeeldebuut van Pyscho 44, de longen uit het lijf schreeuwen!
En dat we gedanst hebben! De schuimbekkende single ‘Dance MTRFCKR Dance’ is dan ook de niet mis te verstande boodschap van deze lel van een plaat! Een dik halfuur bestormt Psycho 44 je vege lijf met scheurende gitaarriffs die hardcore punk aan granieten stonerrock koppelen, pulserende bassen met een verrassend funky smoelwerk en nijdige drums die deze rechtoe-rechtaan gitaarplaat met een rotvaart vooruit stuwen. Tel daarbij een zanger die er niet voor terugdeinst om zwaar in het rood te gaan en je hebt een plaat die je doet heigen, zweten en wonden likken!


De 4 Antwerpse psychoten namen dan ook alle tijd om hun eerste splinterbom gevechtsklaar te maken. Na in 2010 een finaleplaats in Humo’s Rock Rally te verzilveren, verschijnt in 2011 de eerste EP ‘Demons’ met daarop mokerslagen van singles Alll My Demons Have Distortion” en “My Gomorrah. Maar de band kon harder, beter, sneller, sterker. Met hulp van producer/muzikant Stéphane Misseghers (Soulwax/dEUS) en mixer Adam Noble, die aan de knoppen draaide bij bands als Muse, Coldplay, Basement Jaxx en Placebo, distileerde Psycho 44 uit 2 jaar schrijven en schrappen 10 botbrekende muilperen!


‘Suburban Guide To Springtide’: best te beluisteren met helm en EHBO kist in de aanslag!

 

FACTS:

- Uitverkochte releaseshow in de Ancienne Belgique (club).
- Support van Queens Of The Stone Age (handpicked door Josh Homme himself!) in Cirque Royal.
- Main Stage Dour (2014)
- Marquee Pukkelpop (2013)
- Groezrock - Impericon Stage (2015)
- Sjockfestival, Rock Herk, Crammerock, Putrock ...
- Finalist Humo's Rock Rally 2010.

Reacties