The OppositesPop/Rock

Willem de Bruin en Twan van Steenhoven (The Opposites) hebben zitten bikkelen in de studio om het vierde album Slapeloze Nachten af te ronden.
De fans hebben een poos moeten wachten op dit nieuwe album. De vorige plaat Succes / Ik Ben Twan dateerde alweer uit 2010, een dubbel-album wat voor de nodige successen heeft gezorgd. Broodje Bakpao was een nummer-1 hit en Licht Uit is inmiddels omgedoopt tot een heilige track op de dansvloer. Ook Begin Twintig en De Fik Erin behoren tot klassiekers van de Nederlandse hiphop.

Op het nieuwe album 'Slapeloze Nachten' staan o.a. Hey DJ, Sukkel Voor De Liefde en natuurlijk de titeltrack zelf. Het nummer Thunder van deze cd verscheen vlak voor de zomer en werd inmiddels vijf miljoen keer bekeken !

De nieuwe cd bevat nieuwe geluiden van het duo en alles wijst erop dat de muziek een stuk serieuzer geworden is, maar de 'lompe' humor van de 'plattelandsjongens in de stad' zal nooit verloren gaan.
Zo vertelt Twan:
"Het is niet alsof we nog steeds twintig zijn, de vibe is wel wat anders geworden. Vroeger maakten we juist die lompe tracks, dat was onze stempel: kijken hoe hard we konden gaan. We hebben ons in die periode wel bewezen en kunnen dat nog eens doen, ik snap dat mensen dat verwachten, maar dat is te gemakkelijk. We dagen onszelf liever uit. We zijn iets volwassener geworden.


Tijdens de uitreiking van de State Awards 2013 in Rotterdam sleepten The Opposites drie awards in de wacht : Beste Groep, Beste Video en Beste Live-Act.

Reacties