Le Le RadioDJ/Dance/Beats

Het is even stil geweest rond Le Le

 

Na hun succesvolle debuutalbum Flage uit 2008, waarmee Le Le wereldwijd opzien baarde door de mengeling van songteksten in het Engels, Frans, Duits en Nederlands, en de monsterhits Breakfast, Hard en Skinny Jeans, volgde in 2009 Marble waarop o.a. het vooral in de USA opgepikte Douchebag Status en speciaal voor de thuismarkt Luxe Benen.

 

De groep bestaat uit drie leden; Faberyayo, ook bekend als één van de drie rappers van De Jeugd Van Tegenwoordig, Piet Parra, vooral bekend als grafisch kunstenaar maar in zijn rol binnen Le Le een van de twee producers en componisten. De andere is de onvolprezen Rimer London.

 

De live optredens van Le Le waren vanaf het allereerste begin een sensatie door de combinatie van de graphics van Parra, het betere live mixwerk van Rimer London en de altijd energieke podiumkunsten van Faberyayo.

 

Door de grote hoeveelheid nevenprojecten, solo-exposities, Popprijzen en andere aandacht vergende zaken, was er de afgelopen twee jaar weinig tijd om de studio in te gaan. Maar toen dat eenmaal weer gebeurde ging het snel. Het resultaat mag er zijn en ligt nu voor u; Partytime is een waardige opvolger van Flage en Marble, en laat horen dat de muzikale ontwikkeling van Le Le steeds meer richting wave is verschoven, en zich steeds minder van de pompende dansvloer beats bedient die op Flage te horen waren.

 

Fraaie popliedjes, warme klodders in je gezicht, irritant uit de maat klappend publiek, en, wees niet bevreesd, ook de nodige dansvloerbeats. It’s Partytime!

Reacties