De FanfaarNederlandstalige Rock

De Fanfaar.

Inderdaad, dat is die band van die tours met Urbanus.
En ook die band waarvan menig leden gewoon helemaal uit het niets, ook (volgens de cijfers) België’s best verkopende metalband FLEDDY MELCULY zijn geworden.

Maar wat veel mensen misschien niet (meer) weten is dat De Fanfaar ook een band is die in 2004 is opgericht en ondertussen 4 full albums en een hoop singles en video’s uitbracht.
Geen probleem dat u dit niet wist want De Fanfaar is doorheen de jaren spijtig genoeg ver onder de radar van de Belgische media blijven dobberen.

In 2015 kwam het laatste full album ‘De Raven Komen’ uit. Een plaat waar de band zich letterlijk en figuurlijk voor uit de naad heeft gewerkt en terecht heel fier op is. De weinige erkenning door de media voor deze plaat zorgde voor een zware teleurstelling waardoor iedereen van de band zijn eigen weg zocht met andere projecten: Fleddy Melculy, Karree Konfituur, Willy Somers, Helmut Lotti etc etc…

Ondertussen dateert de laatste Fanfaar-show met en zonder Urbanus al van de zomer van 2016.

Buiten in 2017 het arrangeren, producen en inspelen van Urbanus’ meest recente plaat ‘De Legende’, speelde de band onder de noemer De Fanfaar niet meer samen.

Het was letterlijk en figuurlijk helemaal op na 14 jaar.

Fast forward 2018.

Zoals we bij ons zeggen: de band begon ‘een vies goestingske’ te krijgen om nog eens samen te spelen. Gewoon voor de fun. No strings attached. Zonder dat er een lat ligt, een doel dat we moeten bereiken. Gewoon spelen, voor de fun, voor ons zelf.
Het resultaat daarvan is DANSEN OP NIRVANA, de eerste single en video in meer dan 3 jaar.

We zijn er best blij mee. Hopelijk u ook.
En wie weet, seeya in 2019 somewhere on stage!

De Fanfaar

Reacties