Kai WenHip-Hop

‘Zweterige r&b, deep trap, soul en rap dat alvast even zoet klinkt als de reitjes!’ (Studio Brussel)

 

‘Hij heeft alles in huis, zelfs de productie doet hij zelf.’ (Jo Francken van Het Zesde Metaal)

 

Niets dan lovende woorden bij het beschrijven van KAI WÉN, winnaar van De Nieuwe Lichting 2017. De jonge R&B-crooner/producer Kevin Gidel Kembo, geboren te Brugge, West-Vlaanderen, had zijn eerste ervaring met muziek in een lokaal kerkkoor op zijn acht jaar.

 

Het was slechts een kwestie van tijd tot Kevin in de voetsporen trad van zijn broers en zussen, die allemaal de gitaar, piano en drums spelen. Toch kreeg hij niet alles makkelijk voorgeschoteld in zijn puberteit. Wanneer zijn mede klasgenoten hun vrijdagavonden doorbrachten in de discotheken, bracht Fushubi (zijn producersnaam) zijn nachten door met het bricoleren van clubgevoelige muziek. Hard werk en volharding waren zijn drijvende krachten in tijden van twijfel.

 

Gelukkig heeft zijn harde werk zijn vruchten afgeworpen. In 2016 mocht KAI WÉN zichzelf een platina verkopende producer noemen mede dankzij zijn bijdrage op het album ‘OG’ van Franse rapper Kaaris. Ook heeft KAI WÉN gewerkt aan het debuut cd van Shay, een artieste onder het label van rapper Booba.

 

En nu, na de De Nieuwe Lichting 2017 te hebben gewonnen, is de weg naar succes maar net begonnen voor KAI WÉN. Ride the wave before it’s too late!
Skadoush! 

Reacties